Meniti Jejak Kejatuhan Yahudi [3]

>> Monday, February 7, 2011


YAHUDI Naturei Karta

Di KALANGAN Yahudi Orthodok yang menentang Zionis itu terdapat satu kumpulan Yahudi yang menamakan diri mereka sebagai kumpulan “Yahudi Naturei Karta”.

Perjuangan ini bereza dengan perjuangan Zionis walaupun mereka berasal dari kaum Yahudi. Kalau Zonis Yahudi menganggap Talmud adalah kitab suci mereka yang agung tapi kumpulan Naturei Karta mengangapnya kitab iblis yang telah menodai kitab Taurat yang diturunkan oleh Tuhan keapda Nabi Musa.

Mereka secara berkala telah mengadakan berbagai-bagai tunjuk perasaan di seluruh dunia, terutama di Jerussalem, England dan Amerika Syarikat. kepada masyarakat antarabangsa bahawa Tuhan telah mentadirkan mereka hidup berpisah-pisah antara satu sama lain tidak memiliki negara sendiri.

Mereka juga berusaha untuk menghapuskan negara harama Zionis Israil yang ditegakkan secara haram di Palestin dengan sokongan kuasa-kuasa besar dunia.

Justeru itu kumpulan Yahudi Naturei Karta ini merupakan musuh dalam selimut kepada kumpulan Yahudi Zionis yang kejam dan ganas itu yang secara tegas menentang pembuntukan sebuah negara Israil di bumi Palestin.

Bagaimana dengan kita orang Islam, masih menyokong Yahudi lagikah?YAHUDI Dajjal??

Tindak tanduk kaum Yahudi dari sejak dahulu hingga sekarang menunjukkan perangai orang-orang Yahudi itu seperti Dajjal, justeru ada pihak yang beranggapan Yahudi itu adalah Dajjal, atau setidak-tidaknya pembantu Dajjal yang kerjanya hanya melakukan kerosakan di bumi.

Baginda Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Dajal seteru Allah itu bila ia muncul kelak akan dibantu oleh tentera Yahudi dan berbagai-bagai golongan manusia lelaki dan perempuan”.

Derhaka Terhadap Allah

Setelah Nabi Musa a.s. berjaya menyelamatkan mereka dengan kekejaman Firaun, mereka meminta Nabi Musa a.s. membuat patung untuk disembah oleh mereka selain dari Allah. Malah mereka menyembah patung anak sapi di samping Allah.

Mereka enggan untuk beriman kepada Allah sehingga mereka melihat Allah dengan mata kepala mereka sendiri, dan akhirnya Allah menghantar petir untuk menyambar mereka.

Kaum Yahudi merasa tidak puas dan bosan dengan kurniaan nikmat yang diturunkan oleh Allah dari langit dan meminta supaya diganti dengan kesenangan dunia yang rendah.

Sebagai kaum yang sombong dan bongkak mereka mempersenda-sendakan perintah Allah dengan masuk ke sebuah kota secara merangkak ke belakang. Tidak cukup dengan itu mereka juga mengucapkan kata-kata keji dan hina terhadap Allah.

Allah S.W.T.mengangkat gunung Tursina untuk menunjukkan kekuasaanNya, tapi sebagai kaum yang bongkak, mereka tetap tidak berganjak daripada sikap degilnya yang menyempang daripada kebenaran walaupun ianya sudah terpampang di hadapan mata.

Sikap keji dan dusta mereka dapat dilihat dengan lebih jelas daripada keberanian mereka menulis sendiri dengan tangan mereka sebuah kitab tapi dengan sewenang-wenangnya mendakwa ianya sebuah kitab suci yang datang dari Allah

Allah mengurniakan kepada kaum Yahudi kitab suci, tapi mereka mengenepikannya, lalu beriman kepada Jibti dan Taghut. {Cari lagi].

Justeru itulah jika kaum Yahudi berhukum, mereka berhukum dengan Taghut, dan bukannya dengan syariat Allah, walaupun mereka mengaku mereka beriman kepada Allah.

Mereka dengan bongkak menncabar kematian dan memohon supaya mereka disegerakan dengan kematian itu.

Kaum Yahudi mendakwa Allah yang esa itu mengambil anak untuk digandingkan dengannya sebagai Allah, Tuhan sekalian alam.

Mereka suka mempermain-main dan mempersenda-sendakan hukum Allah tanpa merasa takut dimurkai Allah.

Sebagai kaum yang terkutuk, orang-orang Yahudi membuat dakwaan yang tolol bahawa Allah S.W.T. itu miskin dan fakir sedangkang nereka kaya raya.

Mereka juga mendakwa Allah S.W.T. itu lemah dan tidak berdaya seperti hamba-hambaNya dan perlu berihat untuk memulihkan tenagaNya. Dalam perbincangan dengan Rasulullah s.a.w. mengenai hari Sabtu, orang-orang Yahudi itu mengucapkan kata-kata penghinaan terhadap Allah yang amat mengecewaka Baaginda. Kata mereka, “Kita Allah menyempurnakan penciptaan langit dan bumi, maka Dia duduk bersandar dengan menyilangkan kedua belah kakiNya dan beristirehat, dan itu terjadi pada hari Sabtu. Itulah sebabnya kami jadikan hari Sabtu itu sebagai hariraya kami dan kami berirehat pada hari itu”.

Untuk menjawab tuduhan jahat orang-orang Yahudi itu, maka Allah pun menurunkan wahyu kepada Rasulullah s.a.w. yang bermaksud, “Dan demi sesungguhnya! Kami telah menciptakan langit dan bumi serta segala yang ada di antara keduanya dalam enam masa. Demi Kami tidak mengalami sebarang susah payah”.-Qaaf:38.

Dan beberapa ayat lagi yang menyatakan keupayaan Allah .S.W.T. yang Maha Perkasa.

Mereka juga tidak segan-silu mendakwa tangan Allah yang Maha Perkasa itu terbelenggu, tidak bebas untuk melakukan sesuatu.

Mereka juga mendakwa mereka adalah anak dan kekasih Allah, kerana itulah mereka mendakwa Allah menyediakan syurga hanya untuk mereka sahaja’

Kaum Yahudi dengan angkuhnya berkata, “Uzair anak Allah”., dan mereka sentiasa berusaha untuk memadamkan cahaya Allah.

Nabi-nabi
Mereka mengemukakan pertanyaan kepada Nabi Musa dengan soalan-soalan yang tidak wajar dan sesuka hati mereka walaupun mukjizat Nabi Musa telah ternyata kepada mereka. Akibatnya hati mereka menjadi keras membantu dan tidak lagi dapat menerima kebenaran yang hakiki. Dan seterusnya berada dalam kesesatan yang nyata.

Mereka berseteru sesama mereka sendiri. Mereka berbalah dan mengusir antara satu sama lain, malah membunuh sesama sendiri kerana berebut-rebutkan sesuatu kepentingan tanpa tolak angsur lagi.

Mereka menafi dan mendustakan pari nabi Allah, malah membunuh para nabi yang mereka jadikan musuh ketat mereka. Raja Bani Israil, Herodus menangkap Nabi Yahaya tanpa sebab yang wajar dan menjatuhkan hukuman bunuh ke atasnya. Kemudian mereka memburu dan membunuh pula ayahandanya Nabi Zakaria yang telah berusia tua itu.

Perbuatan kejam mereka membunuh Nabi Yahaya dan Nabi Zakaria itu merupakan sebahagian daripada berbagai-bagai dosa besar yang telah dilakukan oleh orang Yahudi yang tidak diampunkan oleh Allah dan mereka terus dilaknat oleh Allah.

Mereka mempelajari ilmu sihir untuk tujuan yang salah dan menganggap Nabi Sulaiman a.s sebagai tukang sihir yang sesat, sedangkan Nabi Sulaiman a.s. ada seorang Nabi dbukan tukang sihir seperti yang mereka dakwakan.

Orang-orang Yahudi beranggapan bahawa beberapa orang nabi, iaitu Nabi Ibrahim a.s., Nabi Ismail a.s., Nabi Ishaq a.s. dan Nabi Yaakub a.s. beragama Yahudi. Mereka beranggapan demikian kerana merasa mereka lebih mengetahui daripada Allah yang Maha Bijaksana.

Kaum Yahudi menganggap Nabi Isa a.s. dilahirkan oleh ibunya Maryam sebagai anak zina. Sebaliknya kerana kelahiran yang ajaib itu orang-orang Nasrani pula mengatakan Nabi Isa a.s. itu anak Tuhan. Kedua-dua kepercayaan ini adalah salah dan merosakkan akidah mereka yang mempercayainya.

Untuk menolak dakwaan itu Allah menjelaskan dalam al-Quran bahwa kejadian Nabi Isa a.s samalah dengan kelahiran Nabi dam a.s. yang dcipta oleh Allah dari tanah, dan Allah juga menjelaskan Allah tidak mempunyai anak dan tidak pula diperanakkan.

Mengikut sejarah Nabi Isa a.s. tidak mempunyai pengikut yang ramai. Kebanyakan mereka kaum nelayan, Lima orang daripada dua belas pengikutnya yang terkenal ialah Lukas, Thomas, Markus, Yuhana dan Judas. Pengikut-pengikut setia Nabi Isa a.s. dipanggil Hawariyun.

Nabi Isa a.s. selalu diburu oleh musuh-musuhnya, menyebabkan dia terpaksa menyembunyikan diri. Namun begitu seorang pengikutnya yang bernama Judah itu telah berpaling tadah menjadi pengkhianat dan memberi kepada musuh-musuh tempat persembunyian Nabi Isa.a.s.

Akhirnya musuh-musuh Nabi Isa berjaya mengeungnya. Tapi Allah telah menyelamatkannya dengan mengangkatnya ke sisiNya di langit. Sebliknya pada masa yang sama Allah telah menukar wajah Judas, pengkhianat itu seperti wajah Nabi Isa. Kemudian tentera Rum memaku Judas yang mereka sangka Nabi Isa a.s. itu ke kayu salib, dan menjulangnya hingga dia maut.

Sebagai kaum yang munkar, orang Yahudi mendakwa mereka tidak akan beriman dengan seorang Nabi, kecuali Nabi itu mendatangkan korban yang dimakan api.[Cari lagi penjelasan, kalau tidak buang].

Allah S.W.T. telah mendedahkan dalam kitab suci al-Quran bahawa kaum Yahudi yang bongkak dan sombong itu akan menyakiti hati Baginda Rasulullah s.a.w.

Kaum Yahudi enggan tunduk dan patuh kepada Baginda Rasulullah sebagai seorang Nabi dan Rasul, dan sebaliknya mendabik dada dengan ilmu yang mereka miliki. Dan ini menambahkan lagi kesesatan mereka sebagai hamba Allah yang sepatutnya beriman dan bertaqwa kepada Allah.

Mereka tidak beriman kepada Nabi Isa a.s. sebagai pesuruh Allah, dan tidak juga beriman kepada Nabi Muhammad s.a.w. sebagai Rasulullah, penutup segala nabi.

Orang Yahudi pernah menyihir Baginda Rasulullah dan pernah pula meracuni.

Justeru bau mayat orang Yahudi menganggu Baginda Rasulullah s.a.w.

Sebagai kaum yang terkenal dengan putar-belitnya, Yahudi sering meminta berbagai-bagai mukjizat daripada para nabi. Tujuan mereka yang sebenar bukan untuk beriman dengan nabi-nabi itu tapi sebaliknya semata-mata untuk mencari poin menentang para Nabi yang menjadi utusan dan pesuruh Allah itu. Walau bagaimanapun mereka tetap berada
dalam kesesatan dan tidak akan beriman kepada Allah.

Malaikat

Kaum Yahudi mendabek dada mendakwa bahawa mereka adalah musuh ketat kepada Malaikah Allah, Jibril a.s..

Kaum Yahudi suka menunjuk dan mendesak orang lain supaya melakukan kebajikan dan kebaikan, tapi mereka sendiri sentiap masa hidup bergelumang dengan kemakaran dan kemaksiatan di mana sahaja di muka bumi ini.

Di antara sikap jahat kaum Yahudi ialah kebiasaan mereka mencampuradukkan antara kebenaran dan kebatilan, antara kebaikan dan keburukan hingga sukar untuk dibezakan mana yang benar dan mana yang salah, sedangkan mereka pula suka menyenlindungkan kebenaran kerana kepentingan mereka sendiri. Malah Yahudi bukan sahaja menyembunyikan kebenaran, tapi menjualnya dengan harga yang murah.

Justeru kaum Yahudi suka menyembunyikan kebenaran, malah suka menentang kebenaran, maka mereka hidup bergelumang dalam lautan lumpur kesesatan yang nyata

Mereka mendakwa mereka suatu bangsa yang mulia, suci dan bangsa pilihan [Chosen One], kerana Nabi Ishak dan Nabi Yaakub a.s. yang mereka percaya membuat perjanjian dengan tuhan Yahwe mereka sebagaimana dilakukan oleh Nabi Ibrahim a.s. adalah berbangsa Yahudi.

Sebagai bangsa pilihan mereka percaya mereka tidak akan disentuh oleh api neraka seperti bangsa lain yang berdosa, kecuali hanya untuk beberapa hari yang singkat sahaja.

Sebaliknya kaum Yahudi mendakwa bahawa syurga hanya khusus untuk kaum mereka sahaja, kerana mereka bangsa pilihan, dan semua kaum yang lain tidak berhak untuk masuk syurga.

Justeru mereka menganggap mereka satu bangsa mulia, maka pada anggapan mereka memanglah layak Allah berkata-kata dengan mereka

Sebenarnya orang Yahudi mengetahui dan mengakui bahawa mereka dimurkai dan dilaknat oleh Allah tapi tidak memperduli dan tidak mengambil manfaat daripadanya.

Namun begitu, kaum Yahudi mendakwa hati mereka telah tertutup rapat, justru itu tidak lagi dapat menerima apa-apa kebenaran sekali pun.

Kaum Yahudi adalah kaum yang rakus, tamak dan haloba, malah lebih tamak dan haloba daripada segala kaum kafir yang ada di dunia ini.

Mereka adalah kaum yang penghasad dan pendengki serta pengiri hati terhadap sesiapa sahaja yang dikurniakan nikmat oleh Allah yang mereka yang anggap lebih baik daripada apa yang ada pada mereka. Salah satu sebab mereka tidak dapat menerima keRasulan Nabi Muhammad s.a.w. adalah kerana Baginda dilahirkan di kalangan bangsa Arab dan bukannya dari kalangan mereka Bani Israel.

Mereka juga dengki terhadap seluruh umat Islam.

Kaum Yahudi satu kaum yang kaya dengan putar belit. Mereka meminta supaya mereka diperintahkan untuk berjihad, tapi ketika perintah berjihad itu diwajibkan ke atas mereka, maka mereka terus melarikan lari lintangpukang undur ke belakang daripada medan jihad.

Mereka berpendapat sebarang hukum syariat tidak boleh dihapuskan, dengan itu mereka senghaja melupakan bahawa kitab Taurat telah menghapuskan syariat-syariat yang sebelumnya

Mengikut pandangan orang Yahudi, orang beriman itu mempuyai keaiban kerana iman mereka. Justeru itu dalam kaca mata Yahudi orang tidak beriman sudah tentu lebih baik daripada orang beriman.

Orang-orang Yahudi suka mengagung-agungkan ulama-ulama mereka dan menjadikannya tandingan selain dari Allah.

Sesuai dengan sifatnya yang tamak haloba, Kaum Yahudi hidup dengan makan riba, mempromosikan riba dan menghalalkan riba yang telah terang dan jelas diharamkan oleh Allah S.W.T. Namun begitu pengambilan riba hanya boleh diambil daripada orang bukan Yahdi, tapi haram hukumnya jika riba dikenakan ke atas sesama orang Yahudi. Ini menujukkan perkauman orang Yahudi itu amat berat hingga bercampurduk dengan soal-soal agama mereka.

Orang-orang Yahudi mudah melafazkan sumpah palsu untuk mengambil harta orang lain secara tidak halal.

Mereka suka berdusta.

Mereka biasa dengan amalan ilmu sihir.

Mereka merendah-rendahkan kaum wanita mereka. Sedangkan Islam meletakkan kaum wanita di tempat yang mulia di sisi kaum lelaki.

Sementara itu tokoh-tokoh agama Yahudi tidak segan-silu memakan harta orang lain secara tipu daya atau tidak halal.

Malah kaum Yahudi tidak teragak-agak untuk melakukan tipu helah untuk menghalalkan sesuatu yang telah diharamkan oleh Allah.

Kaum Yahudi suka menjadikan rumah mereka sebagai kuburan.

Kaum Yahudi adalah seburuk-buruk dan sejahat-jahat manusia.

Penyakit taun adalah dipercayai warisan daripada penyakit yang menimpa kaum Yahudi kerana kemaksiatan mereka yang dimurkai Allah.


YAHUDI Bangsa Terkutuk


YAHUDI adalah kaum yang bongkak, sombong, mementingkan diri sendiri dan suka membuat kerosakan dimuka bumi, kaum yang makar. Mereka suka mengejek dan menghina Allah, menghina para nabi dan rasul serta membunuh mereka. Justeru ada orang yang berpendapat Dajjal adalah dari kalangan kaum Yahudi.

Kisah-kisah kemakaran mereka telah dirakam dalam kitab suci al-Quran dan Hadis-hadis Nabi s.a.w. untuk dijadikan pengajaran dan contoh teladan kepada seluruh manusia.

Hukuman yang paling berat yang pernah dikenakan ke atas mereka semasa hidup di dunia ialah supaya mereka membunuh diri mereka sendiri secara beramai-rama

Kaum Yahudi dengan sewenang-wenangnya melanggar aturan hidup hari Sabtu yang ditetapkan oleh Allah untuk mereka, menyebabkan mereka dimurkai Allah dan merubah mereka menjadi kera-kera yang hina.

Allah berfirman dalam kitab suci al-Quran, maksudnya,
“Dan sesungghnya kamu telah mengetahui [bagaimana buruk akibatnya] orang-orang di antara kamu yang melanggar [larangan] pada hari Sabtu, lalu Kami berfirman kepada mereka, “Jadilah kamu kera yang hina”.

Memang sudah jelas dan nyata kaum Yahudi merupakan kaum yang dikutuk dan dimurkai oleh Allah kerana beberapa dosa besar yang mereka lakukan telah dilaknat dan tidak diampun oleh Allah. Kutukan dan kemurkaan Allah itu berkekalan hingga ke hari kiamat.

Justeru kaum Yahudi diseliputi oleh kekejian dan kehinaan di mana sahaja mereka berada di muka bumi Allah ini.

Kerana sifat mereka yang melampau dan suka menderhaka kepada Allah, itu maka Allah mengutus manusia untuk menyeksa mereka.

Dan di akhir zaman nanti kaum Yahudi akan menjadi tentera Dajjal.

Justeru itulah orang-orang Yahudi dibenci, didendam, dikutuk, diburu, didera, malah dibunuh di mana sahaja mereka berada. Akibatnya mereka terpaksa pindah dari satu tempat ke satu tempat memburu tempat baru untuk dijadikan tapak kediaman yang lebih selesa, aman dan selamat. Namun begitu ke mana pun mereka pergi, mereka tidak pernah aman, kerana tabiat mereka yang buruk itu sentiasa mengundang bencana.

Nasib buruk kaum Yahudi ini telah lama berlaku, sejak ribuan tahun yang lampau lagi, semuanya berpunca daripada sikap kaum Yahudi yang buruk, bongkak dan saombong dan dan mengancam orang lain. Nabi Allah Yusuf a.s. ketika berada di Mesir telah dilantik menjadi Menteri Kewangan Kerajaan Mesir. Beliau telah mengundang saudara-saudaranya seramai sebelas orang datang ke Mesir bersama dengan ayahanda mereka Nabi Ya’kub a.s. Daripada dua belas orang putera Nabi Ya’kub inilah melahirkan dua belas suku kaum Yahudi atau Bani Israil.

Mereka berkembang dengan pentas. Beranak pinak hingga bilangannya menjadi begitu ramai. Daripada 12 putera Nabi Allah Ya,kub itulah berkembang menjadi 12 suku kaum Yahudi.

Pada permulaanya mereka hidup dengan cara yang baik dan sederhana, kerana itu mereka dihormati oleh masyarakat Mesir. Tapi selepas ayah mereka Nabi Ya’kub dan saudara mereka Nabi Yusuf wafat mereka berubah menjadi satu bangsa yang bongkak, sombong, rakus dan kurang ajar, menyebabkan mereka menjadi kebencian penduduk asli Mesir, dan menganggap Bani Israil sebagai bangsa pengkhianat dan kurang ajar.

Namun begitu mereka tidak diusir daripada bum Mesir, kerana tenaga mereka diperlukan untuk dijadikan hamba abdi, menjalankan kerja-kerja berat, seperti menganggkat batu-bata serta dizalimi demi kepentingan raja mereka Firaun.

Kemuncak kezaliman yang menimpa mereka pada masa itu ialah bila Firaun Rameses 11 yang memerintah dari tahun 1223 hingga 1290 SM. mengeluarkan perintah supaya anak lelaki yang dilahirkan oleh Bani Israil hendaklah segera dibunuh dan hanya anak-anak perempuan sahaja yang dibenarkan hidup. Tujuan mereka ialah untuk menghapuskan warisan Bani Israil dari muka bumi. Dan kelebihan kaum wanita itu, berpeluanglah puak-puak Firaun mengambil mereka sebagai hamba atau dijadikan isteri, dan bila mereka mendapat anak, maka anak itu bukan lagi anak Yahdi, tapi merupakan anak keturunan Firaun yang khsusus yang dipanggil Qibti.

Selama 400 tahun lamanya Bani Israel hidup di dalam kesukaran dan penderitaan di Mesir. Akhirnya Allah S.W.T. berkenan untuk menyelamatkan mereka, lalu mengutuskan seorang Nabi kepada mereka, iaitu Nabi Musa a.s. sebagai penyelamat. Allah mengiurniakan kepada mereka kitab Taurat menerusi Nabi Musa a.s. Akhirnya Nabi Musa a.s. berjaya menyelamatkan mereka yang berjumlah seramai 600.000 orang dengan melarikan diri menyeberangi Laut Qalzum meninggalkan bumi Mesir di mana mereka hidup terseksa, derita dan penuh kehinaan menuju ke bumi baru.

Dalam pelarian itu Bani Israil sampai ke Palestin, pada masa itu dikenali sebagai Kan’an kerana bangsa tersebut menjadi penghuni bumi Palestin. Tapi mereka terpaksa pula meninggalkan Kan’an, kerana orang-orang Romawi yang berkuasa pada masa itu amat bencikan mereka, lalu bertindak kejam dan ganas untuk memuntahkan kebencian mereka.

Dan akhirnya mereka sampai ke Madinah. Waktu Bagnda Rasulllah s.a.w. sampai ke Madinah, orang-orang Yahudi telah ramai tinggal di situ dan merupakan kaum yang berpengaruh menguasai bidang ekonomi. Tapi orang-orang Yahudi ini telah menolak Nabi Muhammad s.a.w. dengan mendakwanya nabi palsu, dan mereka juga dengan sesuka hati mengubah kitab Taurat mereka menurut nafsu. Justeru hingga ke hari ini tidak lagi dapat ditemui sebah kitab Taurat yang tulin tanpa campur tangan manusia.

Sampai hari ini Bani Israil yang lebih dikenali dengan panggilan Yahudi itu terpaksa hidup merana dikejar oleh berbagai-bagai halangan akibat keangkuhan, kesombongan dan kehalobaan mereka sendiri hingga sanggup merampas bumi Palestin dan mendakwanya sebagai tanah air mereka. Hingga sekarang mereka tidak hidup senang di Palestin sasmbil menunggu-nunggu saat-saat kehancuran mereka sebagaimana dijanjikan oleh Allah S.W.T. untuk mereka.

Kaum Yahudi telah dikutuk dan dilaknat oleh Allah hingga sampai ke akhir zaman. Hukuman itu memang setempal dengan sikap mereka yang buruk dan keji yang berpanjangan tanpa henti-henti sampai ke hari ini.

Allah menyebut di dalam kitab suci al-Quran tentang hukuman berat yang Allah timpakan ke atas kaum Yahudi kerana kezaliman mereka itu, khususnya kerana menolak kitab Taurat yang diturunkan kepada Nabi Isa a.s. dan kedua kerana tindakan kejam mereka membunuh para Nabi yang diutuskan oleh Allah kepada mereka.

Dalam Surah al-Israk, ayat 5 Allah berfirman, maksudnya:
“Maka apabila tiba hukuman bagi kejahatan pertama daripada dua kejahatan, Kami datangkan hamba-hamba Kami yang punya kekuatan besar, lalu mereka bermaharajalela di kampung-kampung dan itulah ketentuan yagn pasti berlaku”. Al-Israk:5.

Mengikut ulama tafsir hukuman Allah yang dimaksudkan dengan ayat tersebut ialah serangan besar-besaran yang dilakukan oleh tentera Babylion ke atas orang-orang Yahudi. Dalam serangan ganas ini seluruh Jerusalem telah hancur lebur dan musnah, termasuk rumah ibadat yang telah dibina sejak zaman Nabi Sulaiman a.s. lagi. Peristiwa ini diceritakan di bahagian yang lain dalam buku ini.

Allah berfirman dalam Surah al-Israk, ayat 7 mengenai hukuman kedua yang dikenakan leh Allah ke atas mereka, maksudnya:
“Jika kamu berbuat baik maka kebaikan itu untuk kamu sendiri dan jika kamu berbuat jahat, kejahatan itu juga yang kamu terima. Dan bila datang hukuman atas kejahatan kamu yang kedua, Kami datangkan orang lain untuk menyuramkan muka kamu dan mereka masuk ke dalam mesjid seperti yang berlaku pada kali pertama untuk membinasakan apa yang mereka kuasai”. Al-Israk:7.

Mengikut ulama tafsir hukumn Allah yang dimaksudkan leh ayat tersebut ialah serangan tentera Rom dalam zaman Maharaja Titus ke atas kaum Yahudi yang menyebabkan mereka binasa dan hancur lebur. Peristiwa ini juga diceritakan dalam bab lain dalam buku ini.

Hukuman yang paling berat yang pernah diterima oleh kaum Yahudi semasa mereka hidup di dunia ialah perintah Allah supaya mereka membnuh diri beramai-ramai.

Peristewa ini berlaku selepas mereka berjaya menyebrangi Laut Qalzum, dan bebas dan selamat daripada ancaman Firaun, pemerintah Mesir yang meindas mereka selama bertahun-tahun lamanya. Kemudian Nabi Musa a.s. dipanggil menghadap Allah S.W.T. di Lembah Thuwa, di pergunungan Thur selama 40 hari lamanya. Selama pemergian belaiu itu, saudaranya Harun telah diperintah oleh Allah supaya menunggu kepulangannya dengan sabar.

Tapi sepeninggalan Nabi Musa a.s., kaumnya Bani Israel telah mengumupul segala alat perhiasan emas kepunyaan isteri mereka untuk dilebur dan dijadikan patung seekur anak lembu. Patung anak lembu inilah mereka sembah sebagai tuhan mereka.

Perbuatan munkar kaum Yahudi ini telah diceritakan oleh Allah dalam kitab suci al-Quran, dalam Surah al-Baqarah, ayat 51,maksudnya:
“Dan [ingatlah] tatakala Kami janjikan kepada Musa 40 malam, kemudian kamu ambil annak lembu sepeninggalannya, dan adalah kamu orang-orang aniaya”.Al-Baqarah:51.

Perbuatan mereka menyembah patung anak lembu itu amatlah terkutuk, dan dimurkai oleh Allah. Dan ini menunjukkan bahwa Bani Israel atau kaum Yahudi tidak memahami kenapa Allah membebaskan mereka daripada perhambaan Firaun yang mendakwanya dirinya Tuhan itu?

Walau bagaimana pun Allah memberi keampunan kepada mereka, bukan kerana mereka bangsa istimewa atau bangsa pilihan, tapi kerana kebodohan mereka dan juga kerana Allah belum ingin menghancurkan mereka keseluruhannya, sebagaimana telah ditimpakan ke atas umat-umat Nabi yang lain kerana mereka menderhakan Allah.

Nabi Musa a.s. pulang ke pangkuan kaumnya dengan membawa kitab Taurat yang di dalamnya mengandungi segala hukum dan Syariat untuk amalan Bani Israel serta bersyukur kepadaNya.

Allah memerintah Bani Israel yang menyembah berhala anak lembu itu supaya kembali ke pangkal jalan, bertaubat, dan hukumannya amat keras sekali, iaitu membunuh diri sendiri secara beramai-ramai sebagai penebus dosa. Hidup kepada mereka sudah tidak bererti lagi, kerana telah begitu jauh ternoda dengan berlaku syirik kepada Allah S.W.T.

Dalam kitab Taurat yang ada sekarang, fasal 32, ayat 28 mengatakan bilangan Bani Israel yang membunuh diri itu seramai 3,000 orang. Sedangkan dalam tafsir al-Quran, trmasuk tafsir Jalalain bilangan Bani Israel yang membunuh diri itu seramai 70,000 orang. Tapi kitab suci al-Quran sendiri tidak menyebut bilangan mereka yang membunuh diri itu, kerana ia tidak pentingnya kesan perinah taubat itu kepada pimpinan Nabi Musa a.s.

Mengikut satu riwayat mereka yang bertaubat itu dibunuh oleh orang lain yang tidak berdosa, terdiri daripada sudara mara sendiri, justeru itu mereka mati bukan kerana dibunuh oleh tangan mereka sendiri. Pembunuhan itu berlaku dalam suasana yang gelap gelita, sehinggalah turun wayu Allah kepada Nabi Musa a.s. supaya berhenti membunuh diri kerana tanggungjawab mereka telah selesai, dan mana-mana yang masih tinggal telah diberi keampunan oleh Allah S.W.T.

Tidak cukup dengan kemunkaran yang telah mereka lakukan itu, tidak lama kemudian ada di antara mereka yang masih tinggal itu berani memberitahu kepada Nabi Musa a.s. bahwa mereka tidak bersedia untuk mematuhi perintah Nabi Musa, sekiranya Nabi Musa tidak dapat menujukkan Allah kepada mereka dengan terang dan nyata.

Allah amat murka terhadap mereka yang berkata demikian, lalu segera menurunkan bala kemurkaannya dengan menjadikan bumi terbelah dan menelan mereka yang durhaka itu. Peristewa ini diperhatikan sendiri oleh segolongan dari mereka yang diselamatkan oleh Allah kerana tidak ikut menderhaka kepadaNya.

Allah berfirman dalam kitab suci al-Quran, maksudnya:
“”Dan [ingatlah] tatakala kamu berkata kepada Musa:”Hai Musa! Tidaklah kami mahu percaya kepada engkau, sehingga kami lihat Allah itu dengan terang”! Maka ditimpalah kamu oleh gempa,dan kamu pun melihat sendiri”. Al-Baqarah.

Dan sisa baki Bani Israel inilah hidup hingga sekarang. Sepatutnya mereka bersyukur kepada Allah, tapi mereka tidak bersyukur, dan terus hidup dengan sifat yang mewarisi sifat-sifat yang terkutuk, sombong, bongkak, kejam dan zalim. Sebenarnya mereka sedang menggali lubang kubur mereka sendiri, untuk menuju kehancuran yang akan diturunkan oleh sebagaimana telah me nimpa ke atas nenek moyang mereka yang durhaka kepada Allah di masa-masa yang lalu.

Walaupun mereka telah dikenakan dengan berbagai-bagai hukuman berat tapi mereka masih juga tidak berubah-ubah, tetap melakukan kejahatan dan kezaliman di bumi Allah ini sehingga Allah menurunkan lagi kepada mereka dengan firmanNya, yang bermaksud:
“Allah memang ingin melimpahkan rahmatNya kepada kamu, tetapi jika kamu durhaka sekali lagi nescaya Kami akan mengazabka kamu sekali lagi”. Al-Israk:8.

Amaran Allah ini ditujukan untuk masa ke hadapan, jika mereka masih terus berlagak sombong, angkuh, zalim dan kejam maka Allah akan menimpakan azab ke atas mereka sekali lagi.

Allah berfirman dalam Surah al-Maidah, ayat 78. maksudnya:
“Telah dilaknat orang kafir dari Bani Israil, menerusi lisan Daud dan Isa anak Maryam kerana tabiat mereka yang sering menrdurhaka dan melampaui batas”. Al-Maidah:78.


YAHUDI Dibantai Di Jerman

KEHADIRAN orang-orang Yahudi di Jerman tidak diterima oleh rakyat dan pemerintah Jerman. Pada bulan Ogos 1401M, Raja Jerman Robercht telah mengeluarkan perintah supaya mengusir semua orang-orang Yahudi dari daerah Rhin dan daerah Bavaria. Raja Robercht juga memerintah supaya orang-orang Yahudi memakai pakaian seragam yang khusus seperti kanak-kanak sekolah hari ini yang fesyennya telah direka oleh Pop Innocent 11 pada tahun 1210.

Kemudian peraturan pakaian seragam yang dikenakan oleh pemerintah Jerman ke atas orang-orang Yahudi itu dengan cepatnya merebak ke luar negara, hingga melebar jauh ke seluruh daratan Eropah dan sekitarnya yang ikut mewajibkan orang-orang Yahudi berpakian seragam supaya mudah dikenali oleh masyarakat tempatan.

Selain daripada diperhinakan sebegitu rupa, orang-orang Yahudi di negara-negara tersebut juga sentiasa hidup dalam ketakutan, terancam oleh penculikan, pemburuan dan pembunuhan seperti hewan hutan yang diburu oleh para pemburu yang kelaparan mencari mangsa.

Tapi dalam zaman pemerintahan Kaisar Friederik II [1470-1493] nasib orang-orang Yahudi di Jerman berubah baik dan dapat hidup lebih selesa, kerana mereka diberi perlindungan oleh raja.

Suasanan yang aman itu tidak berkekalan bila peristiwa penemuan mayat seorang kanak-kanak yang berusia setahun lebih di Toranto, Itali, kerana orang-orang Nasarani tanpa usul periksa melemparkan tuduhan bahwa kanak-kanak itu menjadi mangsa pembunuhan orang-orang Yahudi yang selalu dikutuk sebagai manusia durjana.

Peristiwa itu telah mencetuskan kemarahan kepada seluruh masyarakat Nasrani di Eropah dan di Nurnberg, Jerman. Mereka lalu melancarkan tindak balas dengan menyerang orang-orang Yahudi, dan melayan mereka dengan kejam dan ganas seperti biasa, tanpa rasa berperikemanusiaan yang berpunca daripada sikap anti-Yahudi yang sentiasa meluap-luap yang hanya menunggu masa sahaja untuk dimuntahkan.

Seterusnya pada tahun 1473M, Majlis Kota Nurnberg menuntut Kaisar Friedrik III mengusir semua orang Yahudi yang berada di kota tersebut. Tapi tuntutan mereka tidak berjaya, kerana tidak dilayan oleh Kaisar. Orang-orang Yahudi diusir dan terus menetap di kota itu walaupun dibenci oleh orang Jerman.

Namun keadaan tersebut tidak juga lama, kerana dalam zaman pemerintahan Kaisar Maximilian I [1493-1519M] beliau telah bersetuju dengan tuntutan Majlis Kota Nurnberg untuk menghalau semua orang-orang Yahudi yang berada di kota tersebut. Perintah tersebut mulai dilaksanakan pada tahun 1498M. Dengan itu semua orang-orang Yahudi di kota itu terpaksa gulung tikar mencari tempat baru untukkan penghidupan mereka yang sentiasa menjadi mangsa buruan itu.

Untuk mengatasi ancaman yang dihadapi oleh orang-orang Yahudi itu, seorang tokoh Yahudi, Moses Mendelssoh [1729-1786] pernah mengusahakan mengassimilasikan orang-orang Yahudi dengan orang-orang Jerman. Tapi rancangan tersebut menemui kegagalan, pertama kerana permusuhan orang Jerman terhadap orang Yahudi tidak pernah reda, kedua rusuhan-rusuhan yang ditujukan kepada orang-orang Yahudi di Jerman tidak pernah berakhir, dan ketiga kerana orang Yahudi enggan kehilangan ciri-ciri keYahudiannya bila berlaku assimilasi dengan orng-orang Jerman.

Pada tahun 1873 seorang wartawan Wihem Marr dari Hamburg, Jerman telah menulis sebuah artikel berjudul, “Kemenangan Yahudi Atas Bangsa Jerman. Dalam rencana itu Marr mendedahkan rahsia kejayaan orang-orang Yaudi di bidang ekonomi kerana mereka mempunyai semangat kebangsaan yang amat tegar dan juga kerana berbagai-bagai kemalangan yang telah mereka lakukan di bidang kewangan. Menurut pendapat beliau tindak-tanduk orang Yahudi yang jahat itu perlu diperangi habis-habisan.

Kebetulan pada masa itu berlaku penyelewengan kewangan di Jerman yang melibatkan seorang Yahudi yang mereka jadikan kambing hitam untuk dipersalahkan. Peristiwa ini telah dipergunakan untuk mencetuskan semangat perkauman di kalangan rakyat Jerman, sekali gus mencetuskan semangat kebencian dan anti-Yahudi.

Pada tahun 1879, peristiwa itu telah dipergunakan pula Bismarck untuk mengkobarkan semangat kebangsaan orang-orang Jerman, terutama selepas dia mendapat tentangan sengit daripada Parti Kebebasan yang dipimpin leh dua orang tokoh Yahudi, iaitu Lascar dan Bambirger.

Tidak lama selepas itu pertembungan dalam bidang pemikiran dan falsafah antara orang-orang Nasrani dan Yahudi tersebar dengan luasnya di Jerman. Ahli Falsafah Jerman, Treitcke telah mencipta teori pertentangan antara bangsa Aria dan bangsa Yahudi yang disebarkannya dengan meluas di universiti-universiti di Jerman. Kata-katanya yang amat berpengaruh di kalangan rakyat Jerman ialah, “Sesungguhnya bangsa Yahudi merupakan pangkal bencana kita”

Di samping itu ahli falsafah Nietzsche juga dengan galaknya melancarkan penghinaan terhadap orang-orang Yahudi di Jerman.

Sebuah buku yang berpengaruh yang berjaya mencetuskan kebencian terhadap kaum Yahudi telah ditulis oleh seorang cendikiawan Jerman, Houston Steward Chaberlain, berketurunan Inggeris pada tahun 1898 berjudul, “F oundation Of The 19th. Century” yang bermaksud “Dasar-dasar Pada Abad XIX. Buku ini menjadi sebuah buku rujukan yang penting sehingga terbit sebuah buku baru karya Hitler yang berjudul “Perjuanganku” yang dijadikan undang-undang dasar gerakan Nazisme.”

Orang-orang Nasrani Jerman juga menggunakan Injil untuk menentang orang-orang Yahudi di negara itu, kerana dalam kitab suci mereka terdapat satu bahagian yang berbunyi “Kutukan kepada Orang-orang Yahudi Hingga Hari Kiamat, kerana telah membunuh Almasih”. Falsafah anti-Yahudi ini bukan sahaja digunakan dalam kehidupan seharian, tapi juga telah diterapkan ke dalam gerakan-gerakan politik mereka untuk menumpaskan orang-orang Yahudi

Sebuah pergerakan telah ditubuhkan di Jerman di bawah pimpinan pengikut-pengikut Padri Luther, iaitu Adolf tucker untuk memerangi keturunan Smetis atau Yahudi yang berjaya menubuhkan “Persautuan Buruh Sosialis Kristian”.

Gerakan anti-Yahudi ini kian semarak di kalangan masyarakat Jerman bila Hirman Alfert pada 1891 telah berjaya membongkar peristiwa pembunuhan yang dilakukan oleh seorrang Yahudi untuk melakukan upacara keagamaannya.

Dalam zaman dikuasai oleh Adolf Hitler [1933-1945] dilancarkan gerakan politik antiSmitisme atau anti-Yahudi, di mana kaum Yahudi menjadi mangsa penangkapan, penyiksaan dan pembunuhan, kerana dituduh bersengkongkol untuk menghancurkan negara Jerman.

Telah sekian lama orang-orang yang mempunyai tabiat tamak dan haloba melakukan penidasan dan pemeerasan terhadap orang-orang Jerman. Malah telah menguasai urat nadi kehdiupan politik dan ekonomi negara Jerman.

Seperti biasa orang-orang Yahudi telah berjaya melaga-lagakan rakyat Jerman sesama sendiri hingga tercetusnya keadaan yang tidak stabil dan membolehkan mereka maaangguk di air keruh.

Orang-orang Yahudi telah bangkit melancarkan tentangan hebat terahdap Gerakan Nazi yang dipimpin oleh Adof Hitler itu. Mereka telah bertindak melakukan berbagai-bagai helah dan secara tidak langsung menggunakan akhbar-akhbar untuk menghentam dan menumpaskan Gerakan Nazi, termasuk pemimpinnya Hitler sendiri.


Adolf Hitler telah dengan sewenang-wenangnya membunuh orang-orang Yahudi, kerana bagi Hitler orang-orang Yahudi menjadi punca segala problem bukan sahaja di Jerman, tapi di seluruh Eropah. Seramai 6 juta orang Yahudi telah dibunuh oleh Hitler sepanjang masa itu.

Nazi ialah anggota “parti Nasional Sosialis Jerman” yang diasaskan oleh Adolf Hitler. Tapi fahaman Nazi ini sebenarnya merupakan idea yang terkandung dalam tulisan Karl Ritter [1779-1859] pada tahun 1849, iaitu selepas membaca “Comunist Manifesto” karya Karl Marx pada tahun 1848.

Tapi pendapat Karl Ritter bercanggah dengan pendapat Karl Marx yang terdapat “Comunist Manifesto” itu. Karl Ritter ialah seorang professor sejarah dan sains politik yang mahir tentang sejarah Yahudi.
Rcalar tercalar
Dalam tulisanya itu, Karl Ritter menyatakan keturunan Aryan [Indo-Jerman] atau Indo-European bukan sahaja boleh menguasai Eropah, tapi juga menguasai dunia seluruhnya, Ketua puak yang tidak bertuhan dalam kumpulan Aryan bersetuju dan menerima pendapat Karl Ritter itu dan bertindak mengatur pergerakan Nazi untuk merrialisasikan rancangan nereka untuk menguasai dunia.

Orang-orang Aryan percaya untuk mencapai tujuan tersebut, mereka hendaklah bekerjasama dengan pemodal-pemodal Bank Antarabangsa Yahudi, atau pun menghapuskan mereka semua daripada muka bumi ini. Hanya sedikit sahaja orang-orang Yahudi atau komunis itu yang mengetahui mereka telah diperalatkan Karl Ritter, oleh golongan penyembah syaitan untuk menjayakan rancangan sulit mereka menguasai dunia.

Karl Ritter telah menyusun rancangan jangka panjang untuk mencapai tujuan tersebut. Pertama Jerman hendaklah menawan semua negara-negara Eropah. Justeru itu jutawan-jutawan Jerman [Prussian] hendaklah digalakkan dan dibantu supaya mereka berkuasa dalam kerajaan, maka dengan itu mereka dapat mengatur peperangan, baik peperangan bersenjata atau peperangan ekonomi mana-mana negara yang akan dijadikan sasaran nanti. Tujuannya ialah unutk melemahkan ekonomi dan sumber manusia negara-negara tersebut terlebih dahulu sebelum serangan benar-benar berlaku.

Menurut Karl Ritter, propaganda hendaklah dibuat seluas-luasnya kepada orang-orang Jerman bahwa mereka adalah lebih baik daripada orang-orang Smite [Yahudi], baik dari segi mental atau fizikalnya. Tujuanya ialah untuk menentang ajaran orang-orang Yahudi yang mendakwa diri mereka merupakan bangsa pilihan tuhan. Dari sinilah lahirnya “bangsa atasan” atau “master race”.

Karl Ritter mencadangkan muslihat keewangan yang perlu diambil untuk mencegah Pemodal-pemodal Bank Antarabangsa Yahudi daripada menguasai ekonomi Jerman dan negara-negara yang terletak di bawah naungannya, sbagaimana yang telah berlaku ke atas ekonomi England, Perancis dan Amerika Syarikat yang telah dikusai oleh Yahudi.

Dia menyarankan supaya Jerman menubuhkan organisasi “Sayap Kelima” [Fifth Colummnist] Nazi untuk menentang organasasi bawah tanah komunis dan membuat propaganda bahwa tentera Jerman adalah pelindung daripada kekerasan komunis.

Dia juga menyarankan supaya komunis dimusnahkan dan demikian juga dengan riwayat bangsa Yahudi hendaklah dihapuskan untuk membolehkan Jerman memegang tampuk kekuasaan dalam bidang antarabangsa. Ini adalah tanda-tanda menunjukkan Pemodal-pemodal Bank Antarabangsa Yahudi telah memperalatkan komunis untuk mencapai cita-cita mereka dalam bidang kebendaan.

Hitler Membongkar Tabiat Yahudi

Adolf Hitler juga telah menulis buku “Mein Kampt” pada tahun 1924 di mana dia telah membongkar seluruh keburukan umat Yahudi yang memang jahat itu. Tujuannya ialah untuk mengingatkan rakyat Jerman bahawa musuh mereka yang utama dan abadi ialah kaum Yahudi.

Dia adalah ketua negara yang pertama kali menulis dengan terperinci mengenai sikap tamak dan haloba di negerinya Jerman. Tujuannya ialah untuk menyedr dan menyelamatkan bangsanya daripada menjadi mangsa pemerasan dan penipuan kaum Yahudi.

Hitler sendiri amat tercuka hatinya membaca akhbar-akhbar Yahudi yang telah membantainya secara habis-habisan. Justeru dalam prakata Mein Kampt Hitler menegaskan tujuan utama buku itu ditulis di samping untuk menggariskan perjuangan-perjuangan Nazi, juga untuk “memusnahkan dongeng-dongeng pembohongan yang digembargemburkan oleh akhbar-akhbar Yahudi terhadap saya”.

Secara ringkasnya dalam buku Mein Kempt itu, Hitler telah memperincikan tentang sifat-sifat orang Yahudi sebagimana berikut, sebagaimana disaring oleh Yusuff Zaky Yaacob:

“Tiada bangsa di dunia yang mempunai naluri “Memelihara Survival Diri” yang sehebat bangsa Yahudi. Mereka Kekuatan dan kelincahan mereka mempertahankan survavil bangsa mereka dapat dilihat dari kelanjutan hidup mereka hingga sampai zaman sekarang.

Walaupun mereka begitu lama hidup di dunia ini dan mengalami berbagai-bagai cabaran di sepanjang zaman dua ribu tahun yang lampau, namun orang-orang Yahudi sangat sedikit mengalami perubahan jiwa dan peribadi.

Dan walaupun manusia menempuh berbagai-bagai malapetaka yang besar, namun orang-orang Yahudi kekal tidak berubah. Ini merupakan bukti betapa kuatnya kersa menjaga survival pada mereka.

Justeru kecerdesan pemikiran bangsa Yahudi telah dididik melalui ribuan tahun, maka mereka dipandang sebagai bangsa yang mempunyai kepintaran yang istimewa. Tetapi sebenarnya kecerdesan pemikiaran orang-orang Yahudi bukanlah merupakan hasil dari perkembangan evolusi kecerdasan pemikiran dan keintelekcualan bangsa yahudi, malah kecerdaan pemikiran mereka adalah dibentuk oleh hasil-hasil pemikiran yang diterima dari bangsa-bangsa lain.

Bangsa Yahudi tidak mempunyai tamaddun sendihiiri. Mereka hanya menerima tamaddun yang diberikan oleh bangsa-bangsa yang lain dan tamaddun inilah yang menjadi tapak bagi perkembangan kecerdasan pemikiran mereka. Untuk lebih tegas, kecerdasan pemikiran mereka selalunya berkembang melalui usaha-usaha orang lain.

Perpaduan Yahudi

Biarpun naluri survival bangsa Yahudi itu lebih kuat dari bangsa-bangsa yang lain dan biarpun ada pandangan-pandangan yang menyuarakan bahawa bangsa Yahudi sekurang-kurangnya mempunyai tenaga intelekcual yang sama dengan bangsa-bangsa lain, namun mereka sama sekali tidak mempunai jiwa idealis yang menjadi unsur asasi bagi bangsa yang berkebudayaan.

Semangat atau kesediaan berkorban pada orang-orang Yahudi tidak melebihi batas naluri menjaga survival diri masing-masing sahaja, malah rasa perpaduan kaum yang diperlihatkan oleh bangsa Yahudi itu tidak lebih dari satu pernyataan naluri bermasyarakat yang primitif, sama seperti pernyataan naluri bermasyarakat yang ditunjukkan oleh haiwan-haiwan yang lain, di mana kita dapat melihat bahawa naluri berkelompok pada haiwan itu mendorong mereka berkumpul dan bersatu untuk keselamatan bersama selama diancam bahaya. Serigala-serigala misalnya, berkumpul memebentuk semacam perpaduan guna menyerang mangsa-mangsanya, tetapi setelah mereka kenyang, perpaduan itu akan bubar dan mereka membawa diri nafsu-nafsi msing-masing sahaja. Demikian jugalah pembawaan hidup orang-orang Yahudi.

Bangsa Yahudi akan memperlihatkan semangat berkorban apabila keadaan mengancam keselamatan individu-individu mereka, tetapi apabila musuh bersama mereka telah ditewas dan bahaya yang mengancam mereka sudah lenyap, maka perpaduan mereka turut lenyap dan lantas kembali kepada tabiat-tabiat hidup mereka yang lama.

Untuk lebih tegas bangsa Yahudi hanya bertindak dengan semangat perpaduan yang penuh apabila seluruh mereka diancam bahaya, dan seandainya bahaya itu lenyap, mereka akan kembali kepada sikap egoistis yang paling jelik dan mereka akan bercakaran sesama sendiri seperti tikus.

Seandainya bangsa Yahudi merupakan satu-satunya sahaja umat manusia yang mendiami dunia ini, tentu mereka tercebak di dalam peperangan-peperangan sesama sendiri dan hidup bergelumang di dalam kekotoran akhlak kerana itu adalah silap untuk mantafsirkan perpaduan dan saling bantu membantu orang-orang Yahudi di saat perjuangan sebagai penyataan dari semangat berkorban mereka yang idealis.

Kaum Yahudi amat mementingkan diri sendiri, justeru itu negara Yahudi selama-lamanya tidak mempunyai sempadan, sebab penentuan sempadan sesebuah negara itu memerlukan kewujudan semangat yang idealis bangsa itu, juga memerlukan penerimaan satu gagasan kerja. Tanpa gagasan kerja yang positif, maka bererti lenyaplah satu asas yang perlu untuk membangun tamaddun.

Kerana itu walaupun bangsa Yahudi telah dikurniakan kecerdasan dan kepintaran yang baik, namun mereka tidak mempunyai kebudayaan mereka sendiri. Mereka sebenarnya tidak melahirkan sebarang hasil karya yang penting dalam bidang kesenian. Dan hasil-hasil kesenian yang dilahirkan mereka tidak lebih dari pungutan dan palagiat dari hasil intelektual orang lain. Mereka tidak mempunyai bakat-bakat bagi umat-umat yang kreatif untuk membangun tamaddun.

Mereka tidak mempunyai jiwa idelisma yang menjadi unsur asasi untuk kemajuan manusia yang lebih tinggi, kerana itu keintelektualan bangsa Yahudi tidak pernah membina, malah meruntuh.

Parasit

Kaum Yahudi selama-lamanya menjadi dedalu atau parasit yang menikmati hasil-hasil hidup orang lain, kerana itu mereka sering diburu dan diusir oleh bangsa-bangsa lain yang tidak tahan lagi menghadapi sikap mereka yang tidak mengenang budi dan menyalagunakan kemudahan ketetamuan yang diberikan kepda mereka.

Mereka tidak pernah memikirkan untuk meninggal kawasan-kawasan negeri yang telah didiami mereka, dan mereka juga tidak mudah berpindah dari kawasan-kwasan itu walaupun dilakukan kekerasan.

Sebaik sahaja mereka mendapat tapak di sesuatu kawasan, mereka perlahan-laha mengembangkan sayap mereka apabila keadaan mengizinkan dan sesudah mereka berkuasa sepenuhnya di kawasan itu, maka bangsa yang memberi kawasan itu akan ditindas hingga mati.

Mereka selama-lamanya menumpang hidup di negara-negara orang lain, tetapi di tengah organisasi negara itu, mereka dirikan kerajaan mereka dengan berselindung di sebalik pertubuan agama Yahudi tanpa memperlihatkan ambisi-ambisi keYahudian mereka.

Cara hidup mereka yang lihai menangguk di air keruh melahirkan satu perwatakan Yahudi yang dinamakan oleh filasuf Schopenhauer sebagai “guru-guru besar pembohonagan. Pendustaan telah menjadi pakaian hidup mereka sama seperti baju-baju yang tebal menjadi pakaian orang-orang yang hidup diiklim sejuk”.

Mereka begitu pintar menyesuaikan diri untuk menipu bangsa-bangsa yang lain hingga mereka benar-benar dapat menyakinkan negara-negara yang mereka tumpangi bahawa mereka adalah rakyat Perancis jati atau rakyat Inggeris tuliin atau rakyat Jerman atau Itali yang hakiki. Cuma agama sahaja yang berlainan.

Mereka biasanya memusat jalinan pengaruh mereka pada kalanagan pegawai-pegawai tadbir negara itu yang kebanyakannya tidak menyedari bahawa kaum Yahudi menyiapkan jaring-jaring untuk menipu mereka.

Agama Yahudi

Agama Yahudi tidak memperjuangkan sesuatu gagsan yang tertentu, kerana itu kepercayaan kepada kehidupan Akhirat merupakan satu kepercayaan yang asing bagi mereka.

Kitab Talmud yang dipuja oleh mereka bukanlah kitab suci yang menggalakkan mereka untuk bersedia dan berusaha dengan amalan-amalan sebagai bekal untuk menghadapi kehidupan akhirat, malah Talmud adalah sebuah buku yang membuat peraturan yang baik dan amali di dunia sahaja.

Ajaran-ajaran agama Yahudi juga tidak membabitkan masaalah-masaalah akhlak, malah ajaran-ajaran itu hanya terbatas pada persoalan-persoalan kehidupan ekonomi sahaja. Mereka sebenarnya telah menggunakan agama untuk tujuan-tujuan perniagaan.

Tektik Peluasan Yahudi

Mereka datang sebagai pedagang kecil, kemudian dengan kepintaran di samping kekuarangan pengalaman bumiputera Jerman, mereka dengan senang dapat menapakkan pengaruh mereka dan mengekalkan perwatakan keyahudian mereka. Pada peringkat pertama mereka diterima dengan baik.

Setelah bertapak di sesuatu kawasan, mereka perlahan-lahan mengembang dan meluaskan kegiatan eknomi mereka di sekeliling kawasan itu, tetapi peranan ekonomi yang diambil mereka bukan selaku pengeluar, malah selaku orang tengah. Dan oleh kerana mereka mempunyai kepintaran perniagaan yang diwarisi mereka sejak ribuan tahun, maka pertandingan ekonomi mereka dengan mudah dapat mengatasi kegiatan ekonomi bumiputera. Dan tidak lama kemudian seluruh bidang-bidang ekonomi dibolot mereka.


Mereka mulakan kegiatan ekonomi mereka di Jerman dalam bentuk perniagaan meminjamkan wang dengan bayaran bunga. Inilah bentuk perniagaan mereka yang tradisional yang diwarisi mereka zaman berzaman. Mereklah yang mula memperkenalkan sistem pinjaman wang dengan bayaran bunga di Jerman. Kejelikan sistem ini pada mulanya tidak disedari, malah dialu-alukan kerana ia memberi kemudahan-kemudahan kewangan yang melegakan, tetapi kemudian ternyata sistem itu telah membawa penindasan dan pemerahan yang membuat orang ramai Jerman menjadi mangsa mereka, sedangkan mereka menanggup keuntungan yang berlipatganda yang menjadi kedudukan mereka bertambah kukuh,

Setelah menikmati kekukuhan ekonomi, mereka lantas memutuskan untuk tinggal tetap di negri Jerman. Usaha-usaha ke arah peluasan terus dirancangkan dengan menduduki kawasan-kaasan bandar, dan pekan-pekan yang strategis, memiliki gerai-gerai di pasar-pasar besar, kemudian mereka perlahan-lahan menubuhkan kerajaan dalam kerajaan dan memandang seluruh bidang perniagaan dan kewangan sebagai kepunyaan mereka. Di sinilah mereka melakukan exsploitasi-eksploitasi yang sejahat-jahatnya.

Akhirnya seluruh bidang perniagaan dan kewangan dapat dimonopoli oleh mereka. Mereka melakukan segala macam eksploitasi dan mengenakan bunga pinjaman yang tinggi hingga menimbukan sungutan dan kemarahan orang ramai.

Tindak tanduk kaum Yahudi yang terang-terang memperagakan kekayaan mereka di tengah-tengah rakyat bumiputra Jerman telah menimbulkan iri hati rakyat Jerman. Mereka bangkit membronak merampas harta kekayaan Yahudi dan memandang kehadiran Yahudi di ditanahair Jerman sebagai ancaman bahaya yang besar kepada mereka kepada mereka.

Tetapi kaum Yahudi tidak pernah mengalah, mereka kembali menyusun barisan mereka dan berusaha untuk menegakkan semula kedudukan mereka dengan melancarkan polisi mengampu kerajaan yang memerintah. Dan untuk maksud itu mereka gunakan sepenuhnya pengaruh kewangan yang kukuh itu. Akhirnya mereka berjaya menggembalikan kedudukan-kedudukan mereka dan dengan itu mereka mendapat kesempatan-kesempatan untuk melanjutkan perniagaan dan eksploitasi yang tradisional mereka terhadap rakyat Jerman.

Pada suatu peringkat, untuk maksud membendungkan peluasan ekonomi Yahudi yang berleluasa itu, kerajaan Jerman terpaksa mengadakan undang-undang mengharamkan orang-oang Yahudi memiliki tanah. Walaupun demikian bangsa Yahudi dapat meluluskan kehendak-kehendak mereka menerusi persahabatan dengan anka-naka raja Jerman yang kebetulan sering berada dalam kesuntukan kewangan. Merekalah yang menjadi anak-anak bidak Yahudi di zaman lampau dan akibat dari interig bangsa ini Jerman tidak dapat membebaskan diri mereka dari kongkongan orang-orang Yahudi.

Kemudian orang-orang Yahudi meneruskan tipu muslihat mereka dalam bentuk-bentuk yang lebih lincah lagi. Mereka menganut agama Krisitian dan berkahwin dengan orang-orang Jerman. Mereka menguasai bahasa Jerman. Tetapi Yahudi tetap Yahudi. Mereka selama-lamanya tidak dapat melupakan hubngan darah mereka, Kerana itu lelaki Yahudi tidak berkahwin dengan wanita-wanita Kristian.

Sebab itu mereka berjuang untuk mendapatkan hak kerakyatan Jerman dan mempengaruhi pegawai-pegawai tinggi dalam kerjaan Jerman. Tapi walaupun mereka berjaya menguasai golongan pemerintah dan golongan tengah dengan pengaruh kewangan dan rasuah mereka, namun mereka tidak dapat menguasai rakay jelata Jerman yang terus menentang mereka. Hal inilah yang membuat orang-orang Yahudi tidak puas, lantas mereka mernacang untuk menegakkan penguasaan mereka di tengah-tengah rakyat jelata itu.

Untuk maksud itu mereka mulai bekerja menguaai baan-badan internasional dan menguasai akhbar-akhbar. Menerusi badan-badan dan akhbar-akhbar itu mereka bukan sahaj dapat meluaskan pengaruh mereka, malah dapat menyebarkan kekeliruan dan pembohongan yang merosakan penyebaran umum.

Setelah segala maksud mereka tercapai dan pengaruh mereka mula berpijak pada rakyat jelata, maka tibalah mereka pada matalamat yang pokok iaitu meggulingkan pemerintahan beraja Jerman.

Untuk maksud itu, kaum cerdik pandai Yahudi tampil memperopagandakan sistem demokrasi kepada rakyat jelata Jerman, dan sistem itu telah berjayammemenangi hati mereka. Tetapi orang-orang yahui menggunakann sistem ini untuk meluluskan jarumnya bagi mengusai tampuk pemerintahan Jerman.

Akhirnya mereka telah berjaya menggulingkan pemerintahan beraja Jerman melalui sistem demokrasi yang diperjuangkan itu, tapi maksud merek untuk menguasai tampuk pemerintahan kerajaan Jerman itu tidak juga tercapai, kerana rakyat Jerman telah pun membuka mata terhadap eksploitasi mereka.

Untuk menguatkan kerajaan rakyat Jerman, cerdik pandai Yahudi menelurkan pula sistem komunisma yang berjuang untuk menegakkan kekuasan kaum pekerja, dengan sistem itu mereka berjaya mengadudumbakan rakyat Jerman dan menggoyangkan kedudukan kerajaann dan dalam pertarungan-pertarungan, kaum Yahudilah yang selama-lamanya menangguk kemenangan.

Kemuncak terakhir kebencian terhadap Yahudi telah tercapai diJerman bila Jerman Nazi dan Hitler telah didakwa membunuh begitu ramai orang Yahudi di Eropah. Tapi bilangan yang begitu ramai itu telah dipertikaikan kebenarannya oleh sesetengah pihak yang merasa sukar untuk menerima kebenarannya. Oleh itu buat sementara waktu bolehlah kita terima angka itu sebagai petunjuk kepada bilangan yang ramai. Sebagaimana kata “ribuan” dalam bahasa Malaysia untuk menunjukkan bilangan yang ramai.

Bilangan yang begitu ramai itu merupakan rekaan agentur-agentur Yahudi sahaja yang boleh dicabar kesahihannya. Pembunuhan beramai-ramai itu berlaku dalam Perang Dunia kedua. Dalam Perang ini negara-negara Arab telah memberi sokongan kepada pihak Bersekutu yang terdiri dari British, Amerika Syarikat dan lain-lain untuk menentang Jerman yang pada masa itu diperintah oleh Nazi, di bawah kepimpinan Adolf Hitler. Dalam masa inilah Hitler dikatakan telah membunuh seramai 6,000,000 orang Yahudi. Tapi di akhir peperangan kenapa negara-negara Arab itu telah dihukum dengan kejam, iaitu dengan menjadi Palestin sebagai negara untuk orang Yahudi?

Kalau orang-orang Nazi Jerman yang bersalah membunuh orang-orang Yahudi kenapa pula orang-orang Arab yang terpaksa menerima hukuman? Kenapa mereka memberikan negara Palestin kepada orang-orang Yahudi? Kalau orang-orang Jerman yng bersalah, kenapa tidak sebahagian daripada bumi Jerman itu diberikan kepada Yahudi untuk dijadikan bumi Israel? Iut barulah adil, kalau nak dikatakan adil!

Tindakan ini dengan jelas membuktikan bahwa negara-negara kuasa besar itu, Amerika Syarikat diwakili oleh Roosevelt, Rusia diwakili oleh Stalin dan Britain diwakili oleh Winston Churcil untuk melaksanakan rancangan kumpulan Illuminati atau penyembah syaitan untuk menakluk dunia, di mana salah satu daripadanya ialah dengan mewujudkan negara Israel di bumi Palestin.

Di samping itu pula, Perdana Menteri Britisah, Winston Churdil adalah berketurunan Yahudi. Neneknya, John Churcill [1650-1722] seorang panglima perang British, bergelar Duke of Malborough, seorang tentera yang bertugas di istana diraja British adalah seorang Yahudi. Demikian juga dengan Presiden Amerka Syarikat, S.Roosevelt berketurunan Yahudi di mana mempunyai kaitan dengan pembunuhan orang-orang komunis dalam usaha untuk menjayakan rancangan penyembah syaitan untuk menjajah dunia.

Walau bagaimana pun Yahudi dengan tipu dayanya yang licik telah berjaya menarik simpati dunia terhadap mereka yang menjadi mangsa kezaliman, Hitler, Jerman itu. Malah mereka telah berjaya mengalirkan kebencian kepada Yahudi itu menjdikebencian kepada Islam. Demikianlah licin dan liciknya Yahudi untuk melaksanakan rancangan jahatnya itu untuk menguasai dunia.


YAHUDI Dibelasah Di Perancis


PADA tahun 1096 semangat Perang Salib telah bangkit bergelora di Perancis dan di Rhinelana, Jerman. Sejak itu bermulalah rusuhan anti-Yahudi di negara-negara tersebut yang disebut pogrom. Sejak itu orang-orang Yahudi sentiasa menerima tekanan dan tindasan, bukan sahaja di Perancis, tapi di seluruh benua Eropah. Mereka hidup terseksa dan menderita di mana sahaja mereka pergi. Justeru itu ada di antara mereka berdoa supaya al-Masih atau Nabi Isa a.s. segera lahir untuk menyelamatkan mereka dan membawa mereka kembali ke Zion, Palestin. Tapi sebelum itu, semasa mereka berada di bawah pemerintahan Islam di Perancis, nasib mereka tidaklah buruk, malah terpelihara, kerana pemerintah Islam melayan mereka dengan baik, adil dan saksama.

Malah sebelm itu, pada tahun 1854 seorang penulis Perancis, K. Gobineau menulis sebuah artikel berjudul, “Essai Sur Pinegalite Desraces Humaines” atau “Persamaan Antara Umat Manusia”.

Dalam artikel itu dia menjelaskan perbezaan antara bangsa Aria [Indo-Jerman] dengan bangsa Smitis atau Yahudi. Dalam tulisan itu juga dia menyerang hebat kegiatan politik orang-orang Yaudi di Perancis.

Seorang penulis lagi, Gionioda Musso, seorang rohaniwan telah menyerang orang-orang Yahudi kerana berbahaya dari agama dan kebudayaan. Dalam tulisan itu dia dengan lantang menegaskan bahwa orang-orang Yahudi tidak memperdulikan kebenaran, tidak pernah berhasrat untuk berlaku jujur dan ikhlas terhadap orang bukan Yahudi walaupun telah bersumpah.

Katanya ancaman terbesar kaum Yahudi ialah tersembunyi dalam usahanya untuk menghapuskan kegiatan kerohanian [spiritual] dalam bidang keagamaan, serta mendedahkan sikap orang Yahudi yang lebih mengutamakan kebendaan daripada kerohanian.

Orang-orang Perancis seperti juga dengan orang-orang Jerman bertindak menggempur memerangi orang-orang Yahudi yang telah meresap jauh ke dalam lembaga-lembaga dan berbagai-bagai aktiviti di negara Perancis, baik dalam politik, ekonomi dan kemasyarakatan. Kesan-kesan buruk yang ditimpakan oleh orang-orang Yahudi terhadap masyarakat Perancis sebagaimana dirasakan di Berlin juga telah menular ke kota Praha, Wina dan Paris.

Di samping itu, seorang penulis Perancis lagi yang terkenal dan berpengaruh membongkar rahsia-rahsia kejahatan yang dilakukan oleh orang Yahudi ialah Edward Raymond. Pada akhir abad XIX beliau telah menyusu sebuah buku berjudul, “Perancis dan Yahudi”. Buku ini amat laris. Beribu-ribu naskah buku itu dapat dijual setiap bulan. Dia juga berjaya menerbitkan akhbar harian, “Suara Kebebasan” pada tahun 1892. Buku dan harian tersebut telah berjaya mencetuskan tindakan politik yang kuat untuk menentang kaum Yahudi di Perancis.YAHUDI Dicela Di Britain

Kaum Yahudi menghadapi nasib yang malang di negara demokrasi Britain yang bermazhab Katholik, terutama pada abad enam belas.

Mengikut sejarah, di Saxonia, pada tahun 1436M, seorang Nasrani bermazhab Protestan adalah merupakan orang Britain yang julung-julung kali dicatat melakukan penindasan terhadap orang Yahudi.

Selepas itu, pemerintah Saxonia, Vohana Friedrik bertindak mengusir semua orang-orang Yahudi daripada kawasan pemerintahannya. Pada tahun 1539 orang-orang Yahudi diberi kelonggaran, iaitu dibenarkan melintasi wilayah tersebut, tapi kebenaranitu ditarik balik semula pada tahun 1543 dengan alasan mematuhi ajaran Martin Luther.

Orang-orang Nasrani bukan sahaja di Britain, tapi di seluruh Eropah merasa takut dengan sikap orang Yahudi yang perkauman, mmentingkan diri sendiri, suka bertindak merosakkan masyarakat untuk mengambil kesempatan daripada keadaan yang kucar-kacir itu.

Justeru para pemikir dan sejarahwan Eropah bertindak membongkar segala keburukan dan kejahatan orang-orang Yahdui dan segala ancaman yang dilakukannya untuk menimbulkan kesedaran di kalangan kaum Nasrani di seluruh Eropah. Usaha ini dipelopori oleh segolongan cendakiawan Jerman dan Perancis yang juga merasa terancam dengan kehadiran kaum Yahudi di negara-negara mereka.

Yahudi Diperangi Di Austria Dan Hungari

Di Australia dan Hungari pula dalam masa yang hampir sama telah tercetus usaha-usaha untuk mengganyang orang-orang Yahdi di bidang ideolgi dan politik.

Di Hungari, paderi mazhab Katholik, Roetbacht telah membongkar lebih banyak lagi keburukan yang terdapat ajaran agama Yahudi kuno, terutama mengenai kandungan dalam “Talmud” yang menyeru orang-orang Yahudi menghancur leburkan segala sesuatu yang bukan Yahudi. Pendapat Roetbacht tersebut terkandung dalam bukunya yang berjudul “Yahudi Talmud” yang ditrbitkan pada tahun 1871. Buku ini telah menyemarakkan lagi kemarahan orang-orang Nasrani terhadap kaum Yahudi.

Setelah Roebacht dilantik menjadi Pengetua agama Katholik di Universiti Praha namanya menjadi kian populer, dan pendapatnya kian mendapat sambutan di Praha, kerana sehaluan dengan pergerakan politik di kota itu yang jug memusuhi kaum Yahudi.

Demikian juga di Austria, masyarakat di kota Wina telah menyedari tentang bencana-bencana kerosakan yang telah ditimpa oleh kaum Yahudi di kota mereka itu. Lalu mereka menyusun rancangan untuk menentang kaum Yahudi. Di antara pertubuhan yang paling menonjol dalam gerakan ini ialah sebuah parti politik yang dipimpin oleh Dr. Louges yang dirastui oleh Pop Paus pada tahun 1895.

Pada tahun itu juga, dia telah terpilih menjadi Datok Bandar Kota Wina. Tapi kemenangannya tidak direstui oleh raja yang memerintah. Setelah diadakan pemilihan semula sebanyak empat kali dan dia tetap memenanginya selama empat kali berturut-turut barulah dia diterima oleh raja sebagai Datok Bandar. Kemenangan itu dengan jelas menunjukkan kecekalan semangat penduduk kota Wina untuk menentang orang-orang Yahudi terkutuk.

Kebencian orang Nasrani kepada orang Yahudi kian meningkat bila berlaku krisis kewangan di Wina yang melibatkan tiga orang tokoh Yahudi yang terkenal ketika itu. Peristiwa ini telah menambahkan lagi keyakinan masyarakat Nasrani di kota Wina terhadap kebenaran tuduhan-tuduhan yang dilemparkan oleh pemimpin mereka terhadap orang-orang Yahudi. Keadaan menjadi bertambah buruk bila wira Yahudi “Diraivoes” dituduh bersekongkol dengan Jerman dan menghantar rahsia ketenteraan kepada Jerman.

Di Perancis peristiwa tersebut telah memburukkan lagi keadaan serta menambahkan kebencian orang-orang Nasrani di negara itu terhadap orang-orang Yahudi di negara itu.

Yahudi Dibunuh Di Sepanyol

Sebelum kedatangan Islam di Sepanyol negara itu telah diperintah oleh orang-orang Nasrani. Mereka melayan orang-orang Yahudi dengan amat buruk seklia sehingga kedatangan agama Islam, nasib mereka baru mengalami perubahan.

Tapi beratus-ratus tahun kemudian, orang-orang Nasrani telah berjaya menewaskan Kerajaan Islam di Andalusia atau Sepanyol yang termasyur itu dalam siri Perang Salib. Mereka telah memberi katadua kepada orang-orang Islam dan juga Yahudi, iaitu masuk Nasrani atau keluar dari bumi Sepanyol. Untuk mengelak daripada dihukum bunuh ramai orang-orang Islam dan Yahudi melarikan diri mereka ke Afrika Utara untuk membina kehidupan baru di sana.

Dalam masa tersebut ramai orang-orang Yahudi telah dibunuh oleh orang-orang Kristian yang sentiasa mendendami mereka kerana pertelingkahan akidah, di mana orang-orang Yahudi dituduh membunuh Al-Masih atau Nabi Isa a.s.

Sedangkan dalam zaman pemerintahan Islam di Sepanyol, orang-orang Yahudi diberikan layanan yang wajar, mereka tidak ditindas atau diseksa malah mereka hidup dengan aman dan damai bersama-sama dengan orang-orang Islam.

Yahudi Dimusuhi Di Eropah

Di mana-mana pun orang-orang Yahudi tetap menjadi bahan kebencian, kerana sikap mereka mementingkan diri sendiri, suka membuat kerosakan serta sombong dan bongkak.

Justeru itu rancangan tokoh-tokoh Yahudi untuk mengasismilisasikan orang-orang Yahudi dengan penduduk-penduduk tempatan tidak mungkin berjaya, justeru itu mereka terpaksa mencari jalan lain untuk mengatasinya, Pemikir-pemikir Yahudi, seperti Rabbim Zvi Hirsch Kalisher [1745-1870] menyeru orang-orang Yahudi supaya kembali ke bumi Israel, ke Eretz Yesvael atau Jerusalem dan kembali ke bumi di sekitarnya. Dari sinilah lahirnya para pecinta Zion atau Chovevel Zion di beberapa buah negara di mana terdapat orang-orang Yahudi, seperti di Russia, Poland, Romania dan Austria. Pada mula-mulanya gerakan ini tidak bersifat politik secara langsung, tapi lebih mementingkan dua faktor, iaitu perkampungan orang-orang Yahudi di Palestin untuk penempatan orang-orang Yahudi yang berpindah secara beransur-ansur itu, dan juga pengalaman budaya Yahudi di kalangan mereka.

Sejarah telah membuktikan sejak kira-kira 2000 tahun yang lampau lagi orang-orang Yahudi yang tinggal di Eropah telah ditindas dan dilayan dengan buruk oleh orang-orang Nasrani yang menuduh orang-orang Yahudi membunuh dan menyalib Nabi Isa as, selain daripada terkenal sebagai suatu kaum yang bongkak dan amat perkauman serta jahat.

Di sekitar abad 18 dan 19 para-para ahli fikir Eropah turut memain peranan yang penting dalam menentang kaum Yahudi di dalam berbagai-bagai lapangan yang diceburi oleh mereka di Eropah., terutama menerusi tulisan-tulisan mereka yang disiarkan untuk bacaan umum.

Pada tahun 1845, Toscinale telah berjaya menyusun sebuah buku berjudul “Kaum Yahudi Raja-raja Zaman Ini, Sejarah
Fasal Kewangan”, Dalam buku ini Toscinale telah mendedahkan peranan-peranan jahat kaum Yahudi dalam mengekploitasi kewangan negara Perancis, juga mendedahkan bagaimana kaum Yahudi mencemuh keadilan hukum dan hak-hak kaum buruh di Perancis, kerana ajaran kitab suci Yahudi, Talmud menghalalkan pemerasan dilakukan ke atas orang-orang bukan Yahudi.

Di samping itu masyarakat Eopah menjadi kian terbuka mindanya bila mereka membaca karya yang dihasilkan oleh seorang penulis Jerman, Eisemenges pada abad 18 yang membongkar kandungan kitab suci orang-orang Yahudi Talmud yang mengajar orang-orang Yahudi supaya memusuhi semua manusia yang bukan Yahudi. Masyarakat Eropah juga membaca karya-karya orang-orang Yahudi yang memeluk agama Nasrani, khususnya karya J.Leman yang membongkar kecenderungan orang-orang Yahudi untuk melakukan kerosakan kerana mengikut perintah agama mereka.

Dengan pendedahan-pendedahan yang sebegitu rupa menyebabkan seluruh Eropah merasakan bahaya daripada ajaran agama Yahudi yang mengajar pemeluknya melakukan kerosakan. Ia mencetuskan ketakutan dan kebimbangan terhadap masyarakat Eropah terhadap ancaman Yahudi. Keadaan seperti ini menyelubungi seluruh benua Eropah hingga ke abad 19, malah kebencian terhadap kaum Yahudi itu menjadi lebih melua di negara-negara Jerman, Perancis, Austria, Hungari, Poland, umania dan juga di negara komunis Rusia.

Penentangan-penentangan terhadap kaum Yahudi di Eropah itu telah bertambah meluas, merangkumi seluruh ruang kehidupan. Daripada kebencian terhadap penyertaan kaum Yahudi dalam bidang politik dan kemasyarakatan yang biasa, maka kebencian itu telah menjalar ke lapangan perindustrian yang berjuis di Eropah dalam abad 19. Mereka bimbang pengaruh buruk kaum Yahudi itu akan merosakkan bidang yang penting itu kepada mereka. Kemudian masyarakat Eropah melibatkan bahaya kehadiran Yahudi itu bangsa, eonomi dan agama negara-negara di Eropah, tanpa mengira sistem pemerintahan yang mereka amalkan pada waktu itu dan juga keadaan masyarakatnya. Semuanya merasa bahaya kehadiran kaum Yahudi.

Pada umumnya sebelum tercetusnys Perang Dunia ke-2, nasib kaum Yahudi amatlah buruk di seluruh dunia, khususnya mereka yang tinggal di negara-negara Eropah. Tapi dalam masa Perang Dunia ke-2 dan selepasnya kaum Yahudi telah berjaya bangkit kembali dan berjaya membolot ekonomi negara-negara Eropah. Mereka berjaya bangkit kembali dengan usaha-usaha mereka yang gigih dan tipuan-daya mereka yang licik untuk meraih kejayaan. Malah hampir seluruh ekonomi Eropah berada dalam gengaman kaum Yahudi. Kejayaan Yaudi ini menimbulakn rasa bimbang dan takut di kalangan penduduk-penduduk tempatan terhadap pengaruh Yahudi yang kian kuat membelit negara mereka.

Justeru itu, bila Perang Dunia Ke-2 meletus, penguasa-penguasa di Eropah berusaha keras untuk menghancurkan kuasa-kuasa Yahudi daripada membelit negara masing-masing dengan jalan menyingkirkan orang-orang Yahudi daripada bumi tanah air mereka. Ini berlaku setelah Jerman berjaya mereka tumpaskan. Justeru itu mereka segera menyokong dengan ketetapan yang dibuat oleh kaum Yahudi untuk menetap di Palestin.

Tindakan penyingkiran Yahudi ke bumi Palestin itu amatlah berkesan, kerana dengan itu mereka berjaya menyelamatkan ekonomi negara-negara Eropah daripada terus berada di bawah cengkaman Yahudi.

Tapi sebaliknya sungguh malang bagi umat Arab warga Palestin, -kerana kaum Yahudi itu telah mencampak ke dalam lautan neraka yang tdak berpenghujung dan terus berlanjutan hingga ke hari ini tanpa penghujung. Mereka telah terdedah menjadi mangsa kekejaman Yahudi yang mendapat sokongan padu kuasa-kuasa besar untuk terus terpacak menjajah bumi Palestin. Mereka terpakda berhijrah dari pada bumi tanah air mereka ke mana-mana wilayah Arab yang boleh mereka tumpangi untuk sekadar menyambung kehidupan, ataupun mereka terus berada di bumi Palestin dan bersedia untuk dizalami atau dibunuh dengan sewenang-wenangya seperti katak-katak yang melintas di lebuh raya yang sibuk.

Mereka merupakan manusia tanpa negara yang hidup merempat di khemah-khemah pelarian yang didirikan di wilayah-wilayah Arab dihimpit oleh berbagai-bagai kesempitan hidup yang tidak dapat digambarkan. Bagi kaum Yahudi, bumi Palestin itu sudah tidak wujud lagi, kerana bagi mereka yang wujud ialah Israel bumi rompakan yang ditegakkan dalam lautan air mata dan darah umat Palestin.

Walaupun kaum Yahudi yang hidup di Israel itu seperti berada dalam ranjau-ranjau yang sentiasa menunggu korban, maut ada di mana-mana, tapi bumi yang mereka sejak tahun 1948 itu kian bertambah luas, dan sebaliknya bumi orang Arab pula kian bertambah sempit juga. Keadaan ini akan bertrusan titik pengakhiran
YAHUDI DIBENCI DI EROPAH TIMUR

Semua negara di Eropah, baik Eropah Timur atau Eropah Barat mempunyai sikap yang sama terhadap kaum Yahudi. Mereka benci dan bersikap bermusuhan terhadap Yahudi, kerana mereka beragama Nasrani. Bagi kaum Nasrani kaum Yahudi adalah musuh semula jadi mereka, kerana dalam kaca mata mereka kaum Yahudi adalah pembunuh Al-Masih atau Nabi Isa as.

Yahudi adalah satu kaum yang licik. Di Romania kaum Yahudi yang menetap di sana mendapat kepercayaan daripada kaum bangsawan dan mendapat kerja sama daripada mereka. Kaum Yahudi juga dilantik menjadi wakil mereka dalam urusan-urusan tertentu untuk berhubung dengan orang ramai. Kaum Yahudi seperti biasa menggunakan kesempatan tersebut dengan sebaiknya. Mereka memperalatkan kaum bangsawan itu meletakkan kepercayaan kepada mereka. Mereka menjalankan perniagaan sendiri, dan memberi pinjaman secara riba yang amat tinggi bunganya.

Justeru orang-orang Romania amat membenci kaum Yahudi. Akhirnya kerana tidak tertahan lagi dianinyai oleh orang-orang Yahudi, maka orang Romania pun bangkit memberontak menentang orang-orang Yahudi di Romania.

Tapi kaum Yahudi di Rusia menjalani nasib yang lebih buruk daripada apa yang menimpa orang-orang Yahudi di Romania.

Seperti biasa orang-orang Rusia juga tidak sukakan orang-orang Yahudi. Pemerintah Rusia pernah menyekat kebebasan merekabergerak. Mereka dilarang meninggalkan sesuatu tempat yang mereka tanpa mendapat kebenaran khusus daripada pihak berkuasa. Di Rusia, orang-orang Yahudi menjadi ceti dengan mengenakan bunga yang amat tinggi, membuka industri membuat minuman keras dan menguasai penjualannya. Justeru itu menyebabkan ramai orang-orang Rusia yang terikat dengan hutang-hutang di sekeliling pinggang, dan ramai yang menjadi pemabuk. Justeru itu orang Rusia amat membenci dan mendendami orang-orang Yahudi yang merosakkan kehidupan mereka.

Berkebetulan pula pada tahun 1881, Kaisar Alexander II ditemui mati terbunuh. Orang-orang Rusia menyebar luas berita orang-orang Yahudi terlibat dalam pembunuhan itu. Ini mencetuskan kemarahan yang meluap-luapkepada orang-orang Rusia, mereka pun bertindak ganas menyerang orang-orang Yahudi, membunuh mereka serta memusnahkan segala harta benda orang-orang Yahudi di Rusia, kerana membila kematian kaisar mereka.

Untuk mencegah pengaruh Yahudi daripada tersebar lebih luas dan untuk mencegah lebih banyak kerosakan yang berlaku, maka pemerintah Rusia melarang orang-orang Yahudi membuka kampung baru, membeli tanah, dan melarang mereka membeli barang-barang dagangan daripada luar kota, mereka juga dilarang bekerja pada hari Ahad dan pada hari cuti kaum Masehi yang lain. Namun begitu mereka melancarkan gerakan sulit di Rusia.

Justeru tidak tertahan dengan tekanan-tekanan yang begitu hebat yang dikenakan ke atas mereka yang sampai ke kemuncaknya pada tahun 1905, maka orang-orang Yahudi di Rusia mulai berpindah secara besar-besaran dari negara tersebut. Destinasi mereka ialah negara-negara Eropah dan Amerika Syarikat.

Tapi negara-negara Eropah dan Amerika Syarikat juga tidak bersedia untuk menerima kemasukan orang-orang Yahudi, dan berusaha keras untuk menutup segala pintu msuk ke negara mereka, sebaliknya mereka secara haram membuka seluas-luasnya pintu untuk orang-orang masuk ke negara-negara Arab.

Pada tahun 1914 ketika pecah Perang Dunia I, Eropah telah berjaya menutup rapat pintu kemasukan orang-orang Yahudi ke negara-negara mereka. Mereka merasa amat takut dan bimbang dengan kehadiran orang-orang Yahudi dari Rusia yang membawa bersama-sama mereka ciri-ciri kebudayaan dan corak hidup keyahudian yang khusus yang penuh dengan ancaman.

Antara tindakan orang-orang Yahudi yang dibenci oleh penduduk-penduduk tempatan ialah mereka tidak bersedia untuk menyertai anggota tentera yang diwajibkan ke atas rakyatnya walaupun adiberikan kerakyatan di tempat tinggal mereka yang baru itu, kerana itu mereka rela mencacatkan tubuh badan mereka sendiri untuk menghilangkan kelayakan mereka untuk menjadi tentera; kaum buruh Yahudi pula bersedia untuk menerima upah yang lebih murah daripada yang sewajarnya, hingga menguggat buruh-buruh tempatan yang bukan Yahudi, serta peniaga-peniaga mereka pula menjual barang-barang hdengan harga yang paling murah untuk merosakkan pasaran, dan lain-lain perbuatan lagi yang tidak disukai oleh penduduk-penduduk tempatan.


YAHUDI Bermaharajalela Di Amerika Syarikat


Nasib orang-orang Yahudi di Amerika Syarikat amatlah baik, tidak seperti nasib orang-orang Yahudi di negara-negara lain, baik di negara-negara Eropah ataupun di negara komunis Rusia sebagaimana kita catatkan sebelum ini.

Orang-orang Yahudi mulai sampai di Amerika Syarikat sejak abad ke-17 lagi tapi dalam kumpulan yang kecil sahaja. Kumpulan pertama orang Yahudi yang sampai di Amerika Syarikat ialah bulan September 1654. Bilangan mereka seramai 22 orang, iaitu 16 orang lelaki dan 6 orang wanita yang tiba di Pelabuhan New Amsterdam, sekarang New York. Pada masa itu Amerika Syarikat tereletak di bawah jajahan takluk Belanda.

Orang-orang Belanda tidak sukakan orang Yahudi yang ganas dan suka menipu daya itu. Justeru pengusaha Syarikat Hindia Barat Belanda merancang untuk menghalau semua orang Yahudi daripada Amerika Syarikat. Tapi hasrat itu terpaksa diurungkan, kerana orang-orang Yahudi memberi sumbangan modal yang besar kepada syarikat itu untuk menjalankan operasinya.

Malah selepas Amerika Syarikat mencapai kemerdekaan dari Belanda pada tahun 1830, bilangan orang Yahudi di Amerika Syarikat kian meningkat. Seramai 4000 orang Yahudi dari seluruh dunia telah membanjiri negara itu. Tahun demi tahun kedatangan orang-orang Yahudi ke Amerika Syarikat kian meningkat, terutama mereka yang datang dari Eropah. Pada tahun 1654 bilangan mereka hanya seramai 22 orang, tapi pada tahun 1925 meningkat kepada 4 juta orang, dan seterusnya pada tahun 1996 biangannya seramai 6 juta orang.

Dengan bilangan mereka yang kian meningkat itu, maka agama Yahudi telah diistiyarkan sebagai agama ketiga terbesar di Amerka Syarikat.

Namun begitu ia cepat berkembang dan pengaruhnya kian melebar, dan hari ini Yahudi telah menguasai seluruh Amerika Syarikat dengan cengkaman yang amat hebat sekali, seolah-olah Amerika Syarikat itu milik Yahudi atau negara Yahudi.

Mereka telah berjaya menguasai semua lapangan kehidupan di negara itu, dari sekecil-kecilnya hingga menguasai tampuk pemerintahan negara. Dan mereka telah menggunakan bandaraya New York sebagai pusat kegiatan dan pentadbiran untuk mencapai segala cita-cita dan impian mereka untuk menguasai dunia menerusi rancangan-rancangan jahat dan ganas mereka yang memang telah diketahui leh dunia.

Kekuatan Yahudi di Amerika Syarikat amatlah besar dan dapat menentukan nasib bangsa Yahudi di seluruh dunia, termasuklah penduduk Yahudi di Israil dan juga nasib bumi haram Israil itu sendiri. Di samping itu, penduduk Yahudi di Amerika Syarikat lebih ramai dripada penduduk Yahudi di bumi Israil, Palestin yang mereka tubhkan secara haram itu. Pada suatu masa penduduk Yahudi di Amerika Syarikat berjumlah seramai 6 juta orang, sedangkan penduduk Yahudi di Israil hanya sekadar 5 juta orang sahaja.

0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP