SEKOLAH KEBANGSAAN KEDAI BULOH ANJUR KURSUS KEPIMPINAN PELAJAR

>> Thursday, October 29, 2015

SEKOLAH KEBANGSAAN KEDAI BULOH 2 BERKEM DI PUTERA VALLEYSEKOLAH Kebangsaan Kedai Buloh , Kota Bharu 2, telah meganjurkan kem kepimpinan untuk pelajar-pelajar sekolahnya di Putera Valley Resort & Camp; Training Center, Tanah Merah, Kelantan.
                                                                  Noor Baiti ZainiKem ini yang dinamakan “Kem Kempimpinan Pemimpin Kecil 2015” berlangsung selama dua hari satu malam pada 28 Oktober hingga 29 Oktober 2015.                                         Halangan dalam airTujuan kem ini diadakan ialah untuk melatih pelajar-pelajar sekolah menjadi pemimpin yang berkaliber dan berdedikasi yang akan mewarisi kepimpinan negara  di masa akan datang.


                                           Bersenamrobik“Semoga dengan berlangsungnya Kem Kepimpinan ini maka akan lahirlah pemimpin-pemimpin yang berkaliber dan berdedikasi dari kalangan pelajar Sekolah Kebangssaan Kedai Buloh Kota Bharu 2”. Demikian diberitahu oleh Puan Noor Baiti Zaini, Setiausaha  kem tersebut.


"Kursus amali seperti ini memberi kesan yang positif terhadap para pelajar untuk membentuk keperibadian mereka untuk menjadi manusia yang berwibawa yang sesuai dengan masa dan zaman". Tegas beliau dengan yakin.


Seramai enam puluh orang pelajar mengikut program itu, dan mereka terdiri dari darjah empat dan lima. 
                                          Pelajar-pelajar bersenamrobikUntuk disesuaikan dengan masa yang singkat itu program terpaksa diaturkan dengan begitu padat untuk diikuti oleh para pelajar di Putera Valley Resort & Camp; Training Center.


Antara program yang wajib yang disediakan untuk para pelajar ialah program khusus untuk UPSR, aktiviti obstacle course and water confident, senamrobik, an aktiviti water crossing.


                                         Bersiapsedia menunggu giliran


Antara acara kerohanian pula selain daripada para pelajar diwajibkan sembahayang berjemaah, juga diwajibkan menghadiri ceramah kepimpinan dan Qiamullai yang diikuti dengan Solat Subuh.                                         Pelajar-pelajar berihat selepas selesai


Kem ini dikendalikan oleh sebuah jawatankuasa induk di samping jawatan-jawatan kuasa kecil yang terdiri dari Enc.Husin b Deraman, Guru Besar sebagai Penasihat, Puan Hajar Bt Abd, Shukor, PK HEM, sebagai Pengerusi, Puan Salmah Bt Shahruddin, PKP sebagai Timbalan Pengerusi, Puan Nik Rohana Binti Zulkepli PP KO, sebagai Naib Pengerusi, Puan Noor Baiti Zaini Binti Mohamed Zain, sebagai Setiausaha dan Puan Rosni Binti Abd. Ghani sebagai Bendahari.Putera Valley Resort,
Tanah Merah,
Kelantan, Darunaim.0 comments:

Post a Comment

  © Blogger template Werd by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP